Ingrediente
- pentru gogoşele: 20 linguri de ulei, 20 linguri de apă rece, o lingură de zahăr, 6 ouă, 8 linguri de făină.
- pentru cremă: Plicuri de praf de budincă de vanilie, 8 linguri de zahăr, 750 ml lapte călduţ, 100 g unt sau margarină, două plicuri zahăr vanilat. Pentru decor: 200 g ciocolată.
Mod de preparare:
- pentru gogoşele se dau în clocot apa, uleiul şi lingura de zahăr, apoi se adaugă făina, amestecând continuu. Se răcesc, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu, până se obţine o pastă omogenă, care se bagă în pos, iar într- o tavă tapetată cu hârtie se fac gogoşelele de mărimea unei nuci. Se dă tava la cuptor, la foc iute, circa 15-20 minute, până ce se rumenesc, fără a deschide uşa în timpul coacerii.
- pentru cremă: Se prepară budinca de vanilie după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se adaugă untul sau margarina, câte puţin, amestecând bine până la încorporarea perfectă. Se lasă să se răcească. Se taie capacele în partea de sus şi se umplu cu crema de vanilie. Se decorează cu ciocolata topită la bain marie. Se mai pot umple cu diverse creme, cum ar fi cea de ciocolată, şi decorate cu frişcă şi ciocolată.
Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Găteşte cu Horia Vîrlan»!
Urmărește-ne pe Google News