- Ingrediente: 300 g cartofi, carne tocată de pui şi de vită, verdeaţă, cimbru, ulei de măsline, o ceapă, sare, piper, o cutie roşii în bulion, telemea, un ou.
- Mod de preparare: se fierb cartofii, după care se taie rondele şi se aşază un strat în vasul de yena. Se călesc ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline. Se adaugă carnea tocată, iar la final, roşiile tăiate cubuleţe. Amestecul se pune peste feliile de cartofi din vas. Se aşază şi următorul strat de cartofi tăiaţi, se unge cu ou bătut, se rade puţină telemea, se decorează cu roşii şi pătrunjel pentru decor. Se dă la cuptor 35 de minute, la foc potrivit.
Reţetă trimisă de Camelia Kawadri, din Bucureşti.
Daniel9090 • 17.12.2023, 15:20
Această rețetă de musacă de cartofi este delicioasă și poate fi adaptată după preferințe
Daniel9090 • 17.12.2023, 15:19
constă în straturi de cartofi, carne și sos, coapte în cuptor. Iată o rețetă simplă pentru musaca de cartofi
Daniel9090 • 17.12.2023, 15:19
Musacaua de cartofi este un preparat tradițional, popular în multe bucătării din întreaga lume