Ingrediente:

– patru vinete,

– 1 kg carne tocată din piept de pui,

– 1 kg de roşii,

– o legătură de pătrunjel,

– două ouă, sare,

– piper,

– 100 g smântână.

Preparare:

1. Se taie vinetele rondele şi se presară cu sare ca să-şi lase sucul, care e uşor toxic. După aceea, se şterg cu un şerveţel şi se pun să se prăjească foarte puţin pe o parte şi pe cealaltă. Pe măsură ce se prăjesc se scot din tigaie.

2. Se pregăteşte carnea tocată care se căleşte şi ea puţin. Se potriveşte cu sare şi piper, se adaugă pătrunjelul tocat şi se aşază peste primul strat de rondele de vinete din tavă.

3. Se pune şi un strat de roşii tăiate rondele şi se acoperă cu al doilea strat de rondele de vinete.

4. Se bat ouăle, se amestecă cu smântână şi se toarnă peste musaca.

5. Apoi se dă la cuptor circa 40 de minute.

Încercați și această rețetă de musaca de vinete

 
 

Urmărește-ne pe Google News