Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi, 600 g carne tocată de curcan, un cubuleţ de unt, o ceapă mare, un pahar mic cu vin alb, două ouă, lapte, sare, piper.
Mod de preparare: se căleşte carnea împreună cu ceapa tocată. Când se încinge prea tare, se stinge cu vin. Când e gata, se lasă la răcit şi apoi se amestecă bine cu un ou bătut, cu sare şi piper. În paralel se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în apă sărată, se scurg şi se zdrobesc, adăugând puţin lapte. Se bate oul rămas, adăugând sare şi piper. Se unge o formă de cuptor cu unt şi se clădesc straturi de cartofi şi de carne. Ultimul trebuie să fie de piure. Se dă la cuptor, la foc mijlociu. Cu cinci minute înainte să fie gata, se toarnă deasupra oul rămas, bătut, şi se bagă din nou la cuptor, până se rumeneşte uşor.
Premiul din această săptămână a fost câştigat de Luminița Drăghici, din Giurgiu

Concurs

Prietenii îți laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Şi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ți o fotografie cu mâncarea care îți iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu rețeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment Rețete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poți câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.

 
 

Urmărește-ne pe Google News