1. Orezul se fierbe cu sare, se strecoară şi se lasă să se răcească.
2. Se pune apoi la frigider până a doua zi.
3. Se înfoaie un pic cu o furculiţă. Se taie morcovul cubuleţe mici. Se taie ceapa şi usturoiul felii nu foarte subţiri. Se bat ouăle cu un strop de sare. Se încinge uleiul într- o tigaie şi se adaugă legumele, inclusiv mazarea.
4. Se prăjesc la foc mare pentru aproximativ trei minute. Se adaugă ouăle peste legume şi se amestecă rapid.
5. Se pune şi orezul şi se amestecă rapid, până se încălzeşte.
6. După ce s-a stins focul se stropeşte cu sos de soia şi se omogenizează.
Ingrediente:
– 150 g orez lung,
– doi morcovi,
– o cană de mazăre (congelată),
– o ceapă medie,
– patru căţei de usturoi,
– două ouă,
– 50 ml sos soia,
– patru linguri ulei măsline, sare.