Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se lasă ouăle la temperatura camerei trei ore. 2. Se topeşte untul şi se adaugă ouăle unul câte unul. 3. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea, zahărul, şofranul şi se răstoarnă peste compoziţia cu unt şi ouă, după care se omogenizează totul. 4. Se spală broccoli şi se pune în apa clocotită cu sare şi se fierbe. 5. Apoi, se scoate, se ţine sub jet de apă rece şi se usucă cu ajutorul unui serveţel. 6. Se unge cu unt forma în care se coace pâinea. 7. Se umple tava cam cu 2/3 din aluat. 8. Se aşază broccoli pe mijloc, apoi se adaugă restul de aluat. 9. Se coace în cuptorul preîncălzit 45 de minute. 10. Când e gata, se scoate şi se lasă să se răcească în formă. |
– 375 g unt topit – 600 g broccoli – 350 g făină – opt ouă – 80 g zahăr – 5 g praf de copt – 4 g şofran – sare – unt pentru uns tava. |
Reţetă trimisă de Alina Văcaru, din Iaşi