Ingrediente:
- pentru rețetă pandişpan: 5 ouă, 5 linguri cu zahăr brun, 5 linguri cu făină, esenţă de vanilie, un praf de sare.
- pentru caramel: 5 piersici, 5 linguri cu zahăr brun, vişine pentru decor.
Preparare: piersicile se spală, se curaţă de coajă, se taie felii şi se aşază într-o formă rotundă. Se presară deasupra zahărul şi se dă la cuptor pentru 5 minute. Se scoate forma din cuptor şi se lasă să se răcească fructele. Când s-au răcit, se pun sub forma unei flori, iar în centru se aşază o vişină. Pandişpan: se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat albuşurile spumă cu cele 5 linguri cu zahăr şi praful de sare, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi apoi, amestecând uşor, se presară cele 5 linguri cu făină. Se pune esenţa de vanilie şi se toarnă uşor în forma pregătită anterior. Se bagă prăjitura în cuptorul bine încins în prealabil şi se lasă la copt 30-35 de minute.
Reţetă trimisă de Daniela Gogorin, din Bucureşti