Ingrediente:
- 500 g brânză dulce, patru ouă, o cană cu zahăr, un plic zahăr vanilat, esenţă de vanilie, coajă de lămâie şi portocală, stafide şi două linguri de griş.
- dulceaţă şi smântână dulce.
Mod de preparare:
- se amestecă brânza cu primele ingrediente, se modelează cercuri şi biluţe şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se scot pe un serveţel curat de bucătărie pentru a absorbi uleiul, după care se aşază pe o farfurie. Peste ele se pun dulceaţa şi smântâna dulce.
Daniela Butnaru, din Bucureşti, a câştigat premiul din această săptămână
Costica2023 • 21.12.2023, 13:54
Este un desert popular în bucătăria românească și este adesea apreciat pentru gustul său tradițional și reconfortant
Costica2023 • 21.12.2023, 13:53
Aceștia sunt o sortă de chiftele din brânză, de obicei dulce și umpluți cu dulceață și servită cu smântână și uneori cu zahăr pudră sau nuci mărunțite
Costica2023 • 21.12.2023, 13:53
Papanașii cu dulceață și smântână sunt un desert tradițional românesc, apreciat pentru gustul său dulce și textura sa moale și pufoasă