Ingrediente: doi peşti (hering);
sare;
piper
două linguri făină;
trei linguri ulei.
Pentru sosul marinat: doi morcovi;
câteva frunzuliţe de pătrunjel;
două cepe;
un pahar cu bulion;
o jumătate de pahar cu oţet slab;
două pahare cu supă de carne;
o linguriţă de zahăr;
condimente.
Preparare: Cei doi heringi se taie în bucăţi mai mici. Apoi, peştele curăţat se sărează, se presară cu piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei.
După ce se răceşte, se toarnă peste el sosul marinat preparat astfel: morcovii, curăţaţi, spălaţi, tăiaţi rondele, frunzele de pătrunjel, cepele tocate, se pun într-o cratiţă, se adaugă trei linguri de ulei şi se rumenesc uşor timp de 10-15 minute. Apoi se adaugă paharul cu bulion şi condimentele.
Se acoperă cu un capac şi se fierbe înăbuşit 15-20 minute. Se toarnă apoi în cratiţă o jumătate de pahar cu oţet slab, două pahare cu supă de carne, se mai dă un clocot, se potriveşte cu sare şi zahăr, după gust

Urmărește-ne pe Google News