Ingrediente: un pachet foi plăcintă, ulei pentru uns foile, 700 g brânză de vaci, 150 g zahăr, patru ouă, două plicuri zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă, stafide (opţional); pentru sirop: 150 g zahăr, 200 ml apă.
Preparare: se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, stafidele şi coaja de lămâie rasă. Se pune într-o tavă câte o foaie de plăcintă, se unge cu ulei sau cu unt topit, apoi se pune deasupra altă foaie cu care se procedează la fel şi tot aşa până se pun jumătate din foi. Se întinde peste ele compoziţia de brânză, apoi se acoperă cu restul de foi, unse în acelaşi mod. Cu un cuţit ascuţit, se taie plăcinta în pătrate şi se introduce la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte deasupra. În acest timp se face siropul. Se fierbe zahărul cu apa 2-3 minute şi când plăcinta e rumenită, se toarnă fierbinte printre pătrăţelele de plăcintă şi se mai ţine la cuptor 10 minute, ca să absoarbă tot siropul.
Trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!
Reţetă trimisă de Nely Itco, din Iaşi
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Găteşte cu Horia Vîrlan!»!