• Ingrediente: pentru aluat: două ouă, nouă linguri zahăr, nouă linguri ulei, nouă linguri lapte, 12 linguri cu varf de făină, un praf de copt. Pentru cremă: 500 g brânză de vaci, trei ouă, cinci linguri zahăr, trei linguri griş, stafide şi arome.
  • Mod de preparare: pentru blat: se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul treptat, apoi laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Într-o tava mai mică, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se toarnă jumătate din compoziţie şi se dă la cuptorul preîncălzit, 10 minute. Se scoate tava şi se întinde deasupra crema de brânză, care se prepară mixând toate ingredientele. Se toarnă şi restul de compoziţie şi se dă la cuptor încă 40 de minute, la foc potrivit.

Reţetă trimisă de Florentina Hij din com. Volovăţ (jud. Suceava)
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!

Urmărește-ne pe Google News