– 6 ouă,

– 21 linguri zahăr (8 pentru bezea),

– 13 linguri făină,

– 100 ml lapte,

– 8 linguri ulei,

– 1/2 plic praf de copt,

– 300 g caise,

-2 plicuri de zahăr vanilat.

Preparare blat: se separă gălbenuşurile şi se mixează cu zahărul (13 linguri) şi un plic de zahăr vanilat, până devin o cremă spumoasă, apoi se adaugă laptele, uleiul, făina şi praful de copt.

Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază caisele înjumătăţite şi se presară puţin zahăr.Tava se bagă la cuptor 25-30 de minute.

Separat, se bat albuşurile spumă cu puţină sare, apoi se adaugă restul de zahăr tos şi cel vanilat.

Bezeaua se toarnă peste prăjitură, cu 10 minute înainte de a fi scoasă din cuptor.

Reţetă trimisă de Adriana Rada, din Oradea

Urmărește-ne pe Google News