– 6 ouă,
– 21 linguri zahăr (8 pentru bezea),
– 13 linguri făină,
– 100 ml lapte,
– 8 linguri ulei,
– 1/2 plic praf de copt,
– 300 g caise,
-2 plicuri de zahăr vanilat.
Preparare blat: se separă gălbenuşurile şi se mixează cu zahărul (13 linguri) şi un plic de zahăr vanilat, până devin o cremă spumoasă, apoi se adaugă laptele, uleiul, făina şi praful de copt.
Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază caisele înjumătăţite şi se presară puţin zahăr.Tava se bagă la cuptor 25-30 de minute.
Separat, se bat albuşurile spumă cu puţină sare, apoi se adaugă restul de zahăr tos şi cel vanilat.
Bezeaua se toarnă peste prăjitură, cu 10 minute înainte de a fi scoasă din cuptor.
Reţetă trimisă de Adriana Rada, din Oradea