Ingrediente:
- pentru blat: 225 g unt, 225 g făină, 225 g zahăr, patru ouă, coaja rasă de la o lămâie, un plic de praf copt, trei linguri de seminţe mac;
- pentru sirop: 100 ml apă, 200 g zahăr, zeama de la o lămâie.
Preparare: într-un bol mixaţi untul cu zahărul până devine o compoziţie cremoasă. Încorporati ouăle unul câte unul şi adăugaţi coaja de lămâie. Amestecaţi făina cu praful de copt şi seminţele de mac şi apoi adaugaţi-le la compoziţia de mai sus. Amestecaţi totul ca pe un aluat. Apoi ungeţi o formă de cozonac şi turnaţi aluatul în ea. Introduceţi la cuptor timp de 40 minute. În timp ce prăjitura se coace, pregătiţi un sirop din zahăr, apă şi zeamă de lămâie, pe care îl fierbeţi 5-10 minute. Imediat ce scoateţi prăjitura din cuptor, înţepaţi-o cu o furculiţă pe toată suprafaţa şi turnaţi deasupra ei siropul.
Reţetă trimisă de Carmen Ramona Nadăban, din Arad
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!
Daniel9090 • 10.01.2024, 08:16
Este un desert răcoritor, potrivit pentru diverse ocazii sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu ceva dulce și aromat
Daniel9090 • 10.01.2024, 08:15
prăjitura cu lămâie este perfectă pentru iubitorii de arome proaspete și ușor acrisoare
Daniel9090 • 10.01.2024, 08:14
Prăjitura cu lămâie este o opțiune minunată pentru cei care apreciază aromele proaspete