• aluat – 100 g ciocolată de menaj, o ceaşcă de unt, cinci ouă, două ceşti cu zahăr, două ceşti cu făină,esenţă de vanilie, sare;
  • pentru decor – 100 g cremă de ciocolată, un plic nucă de cocos verde, 100 g ciocolată de menaj neagră şi 50 g ciocolată albă.

Preparare: aluat – se topesc ciocolata şi untul la foc mic. Într-un castron, se amestecă ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie. Se încorporează ciocolata şi untul, se adaugă făina, apoi se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu făină.

Se introduce în cuptorul încins 30 de minute. După ce se răceşte, blatul se porţionează în mici dreptunghiuri egale.

Jumătate din ele se acoperă cu un strat subţire de ciocolată neagră topită, apoi se scrie pe ele, cu ciocolată albă, RIP (rest in peace, în română: odihnească- se în pace). Dreptunghiurile rămase se acoperă cu cremă de ciocolată, formându-se din cuţit un fel de brazde. Partea pe care scrie RIP se aşază pe verticală şi se lipeşte de cealaltă, cu cremă de ciocolată. Se presară pe o porţiune nucă de cocos verde şi se decorează cu bomboane, scheleţi şi gândăcei din plastic.

 
 

Urmărește-ne pe Google News