Preparare: Ingrediente:
  • Se curăţă pulpele şi se spală bine.
  • Se condimentează cu sare, piper, maghiran, busuioc şi cimbru.
  • Se stropesc cu vinul alb, se acoperă vasul în care s-a pus carnea şi se bagă la frigider două ore să se răcească.
  • Se curăţă morcovii, cartofii, ciupercile, ardeii graşi şi se spală.
  • Morcovii se taie rondele si se dau în clocot zece minute, apoi se călesc ciupercile, iar cartofii se taie în patru.
  • Se pregăteşte o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt pe fundul tăvii şi se adaugă carnea de pui şi legumele.
  • Se condimentează şi se stropeşte cu vin alb şi cu puţin ulei de măsline.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu, care se găureşte cu o scobitoare.
  • Se bagă la cuptor aproximativ o oră.
  • Se serveşte cu mujdei de usturoi amestecat cu mărar şi cu cremă de iaurt.
trei pulpe de pui,
1/2 kg morcovi,
1/2 kg cartofi,
1/2 kg ciuperci,
1/2 kg dovlecei,
un praz,
trei ardei graşi de culori diferite,
trei roşii,
o bucată broccoli,
piper,
condimente pentru pui,
maghiran, busuioc,
cimbru,
250 ml vin alb.

Concurs

Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ți se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări e da, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi cu datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.

 
 

Urmărește-ne pe Google News