Preparare: | Ingrediente: |
1. Se taie pieptul de raţă, se curăţă şi se spală 2. Într-o tigaie se amestecă sucul de portocale cu 150 ml de apă, cu 150 ml de vin şi coaja tăiată felii de la două portocale 3. Se dă în fiert şi se lasă apoi la foc mic 4. Într-o tigaie se căleşte raţa pe o singură parte, după care se îndepărtează grăsimea rezultată 5. Se adaugă sosul de soia 6. Se întoarce carnea pe partea cealaltă 7. Se lasă tigaia timp de 10 minute pe aragaz, cu focul stins 8. Apoi, fiecare piept de raţă se taie în două 9. Cele patru bucăţi rezultate se adaugă în tigaia cu sos de portocale 10. Se lasă la foc mic, până când sosul scade | – doi piepţi de raţă – sare – piper – opt linguri sos de soia – 150 ml vin alb – sucul de la patru portocale – coaja rasă de la două portocale – trei felii de portocale |