-
- Ingrediente: 6 roşii, 200 g fasole albă cu bob mare, un morcov, o ceapă roşie, un ardei galben, un ardei capia, condimente (tarhon, oregano, busuioc ), ulei de măsline, sare, piper.
- Mod de preparare: fasolea se spală şi se pune la fiert în apă cu sare, schimbând apa de două ori. Legumele se curăţă, se spală şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea şi câte jumătate de linguriţă de tarhon, oregano, busuioc, sare şi piper şi se lasă câteva minute la foc mic. Roşiile se spală, se taie vârfurile şi se scoate miezul, apoi se umplu cu amestecul de fasole. Se aşază roşiile într-o tavă stropită cu ulei de măsline şi se dau la cuptor 20-25 de minute. Când sunt gata, se scot roşiile pe un platou, se decorează cu frunze de pătrunjel, dafin şi puţin tarhon.
Reţetă trimisă de Simona Pătraş, din Iaşi
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!
Costica2023 • 31.12.2023, 12:00
Este o combinație sănătoasă și gustoasă care poate fi savurată ca fel principal sau ca un preparat acompaniat de o salată verde proaspătă.
Costica2023 • 31.12.2023, 11:59
Această rețetă de roșii umplute cu fasole albă la cuptor este o alegere excelentă pentru un preparat vegetarian
Costica2023 • 31.12.2023, 11:59
o modalitate excelentă de a combina gustul proaspăt al roșiilor cu textura și nutrienții din fasolea albă