- Ingrediente: 3 ouă, 3 linguri de smântână, 3 linguri de făină, 3 linguri de unt, 200 g caşcaval ras, un praf de sare, piper. Pentru umplutură: două cutii cu ciuperci, o ceapă, 3 linguri cu ulei, 100 g smântână, un ou, sare, piper.
- Preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă cu praful de sare. Se amestecă gălbenuşurile cu smântâna, făina şi piperul. Spuma de albuşuri se încorporează uşor în acest amestec. Compoziţia se pune într-o tavă mijlocie, tapetată cu hârtie de copt. Se pune vasul în cuptorul bine încins şi se lasă la foc mic 10 minute. Se răstoarnă tava imediat cu faţa în jos pe hârtie de copt şi unge blatul cu unt. Se sotează ceapa tocată în ulei, se adaugă ciupercile fin feliate şi se fierb adăugând câteva linguri de apă. Se amestecă, se adaugă sarea, piperul şi smântâna. Se dau două clocote şi se pune oul. Se presară pe blat caşcavalul ras şi se pune umplutura de ciuperci şi apoi se rulează. Rulada împachetată în hârtie de copt se pune în cuptor şi se mai lasă câteva minute.
Georgeta Mangeac, din Bucureşti, a câştigat premiul din această săptămână