Ingrediente:
- aluat – două linguri miere, patru ouă, o jumătate pahar făină, o linguriţă praf de copt;
- cremă – un pachet unt, o cutie lapte condensat;
- decor – nuci măcinate şi patru linguri frişcă.
Preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă împreună cu mierea, zahărul, făina şi praful de copt. După ce s-au omogenizat, se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Se pregăteşte o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se preîncălzeşte cuptorul. Se toarnă aluatul şi se întinde pe toată suprafaţa tăvii. Se coace cinci minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un prosop umed şi se rulează. Se pregăteşte crema, mixând untul cu zahărul condensat. Se derulează prosopul. Se întinde apoi crema şi se rulează din nou. Exteriorul ruladei se unge cu frişcă sau cu cremă, dacă v-a mai rămas, şi se îmbracă în nuci măcinate sau alune.
Reţetă trimisă de Alina Văcaru, din Iaşi