Ingrediente maioneză: trei ouă, o lingură de muştar, lămâie, ulei Mod de preparare maioneză: se amestecă două gălbenuşuri crude cu unul fiert şi cu muştarul. Se încorporează puţin câte puţin uleiul. Atenţie, dacă se pune prea mult ulei dintr-o dată, maioneza se poate tăia, adică se separă uleiul de restul compoziţiei! Din când în când se mai adaugă şi câte puţină zeamă de lămâie.
Ingrediente salată:o ţelină, 2,3 morcovi, 3,4 cartofi, 2,3 castraveţi muraţi1 măr, 300 grame carne de vită sau piept pui, 2 linguri de porumb din conservă. Mod de preparare salată: se fierb carnea, ţelina, morcovii şi cartofii, după care se taie în cubuleţe împreună cu mărul şi castraveţii. Se amestecă şi porumbul, iar apoi se adaugă maioneza. Se poate orna cu verdeaţă şi murături.

 
 

Urmărește-ne pe Google News