Preparare: | Ingrediente: |
1. Batogul se taie în bucăţele, nu foarte mici, iar cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă, în apă cu sare. 2. După ce s-au frăgezit, se curăţă şi se taie în cubuleţe. 3. Ceapa se toacă, foarte mărunt. 4. Se pun toate într-un castron, se potrivesc de sare şi de piper, apoi se adaugă măslinele tăiate mărunt, muştarul şi maioneza. 5. Se amestecă, după care se modelează pe un platou trei forme rotunde, care să alcătuiască un om de zăpadă 6. Se ornează cu măsline, cu o fâşie de morcov, una de gogoşar şi cu verdeaţă, ca în imagine. | – o bucată de batog afumat – cinci cartofi – 100 g măsline negre fără sâmburi – trei linguriţe de muştar – 150 g maioneză – o ceapă roşie – sare şi piper după gust |
Reţetă trimisă de Mihaela Onisei, din Bucureşti