- Ingrediente: o pungă cu spaghete (500 g), o cutie cu roşii decojite (450 g), patru linguri ulei de măsline, două cepe, un ardei gras, cinci căoeei de usturoi, 100 ml vin roşu, piper alb, sare, busuioc, 100 g caşcaval ras (eventual brânză telemea sau parmezan).
- Mod de preparare: se fierb spaghetele 10-15 minute, cu puoeină sare şi cu o lingură de ulei, apoi se mai lasă cinci minute în apă, înainte de a fi scurse şi trecute pe sub jet de apă rece, ca să nu se lipească între ele. Separat, se pune restul de ulei într-o cratioeă şi se călesc în el ceapa tocată foarte mărunt, ardeiul gras curăoeat de seminoee şi tocat mărunt, precum şi usturoiul pisat. Se adaugă roşiile mărunoeite şi sucul de roşii, iar după câteva minute, busuioc, sare, piper (după gust) şi se continuă fierberea încă 5-10 minute. Pastele călduoee se pun în farfurie, iar sosul fierbinte şi caşcavalul ras se adaugă peste ele.
Concursul din această săptămână a fost câştigat de Mariana Băbuş, din Bucureşti