Ingrediente:
1 kg făină, un ou,
apă şi sare
Preparare aluat:
se amestecă făina cu un ou şi puţină sare, adăugându-se treptat apa, astfel încât coca să fie uşor de frământat
Ingrediente umplutură:
1 kg de carne tocată de vită, proaspătă
(poate fi folosită şi carne de pui),
două cepe albe răzuite,
piper, sare,
mentă uscată, după gust,
ulei pentru prăjit.
Preparare umplutură:
se amestecă ceapa rasă şi carnea tocată cu puţin piper, sare şi o linguriţă de mentă uscată.
Aluatul se taie în trei fâşii, apoi fiecare se feliază în bucăţele egale.
Bucăţelele de cocă se frământă separat, apoi se formează bile şi se întind rotund, cu un făcăleţ.
Pe jumătate din foaia de cocă se întinde un strat din compoziţia cu ceapă şi carne, apoi se suprapune cealaltă jumătate de aluat stratului de umplutură, după care se lipesc marginile prin presare.
Fiecare suberek se prăjeşte în baie de ulei încins, ca gogoşile, până devine arămiu.
Se serveşte cald.

 
 

Urmărește-ne pe Google News