Ingrediente: 800 g broccoli, sare, 60 g unt şi unt pentru formă, patru ouă, 400 g brânză de vaci, câteva felii de şuncă, piper măcinat, puţină nucşoară măcinată.

Preparare: se desface broccoli în bucheţele şi se pune 10 minute în apă rece cu sare, pentru a elimina toate impurităţile. Se clăteşte sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se opăreşte broccoli circa trei minute în apă clocotită cu sare. Se scoate şi se lasă să se răcească, apoi codiţele se taie mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie şi se sotează broccoli cam 10 minute. Se unge cu unt o formă de sufleu, în care se aşază broccoli. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se amestecă gălbenuşurile cu brânza de vaci şi cu şunca tăiată fâşii, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară după gust. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în compoziţia de brânză, care se întinde peste broccoli. Se coace sufleul în cuptorul încins la 200 grade C, circa 20 de minute.

Intră aici pentru mai multe reţete delicioase

 
 

Urmărește-ne pe Google News