Ingrediente: pentru aluat – 150 g făină, o lingură zahăr, 75 g unt, un praf de sare, un gălbenuş, apă caldă cât să devină aluatul elastic; pentru umplutură – jumătate de pachet de biscuiţi simpli, 700 g afine, 100 g zahăr, două ouă, 100 ml smântână.
Preparare: se amestecă untul cu făina, zahărul şi sarea. Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa caldă cât să devină aluatul modelabil. Se înveleşte apoi aluatul în folie alimentară şi se lasă în frigider 30 de minute. Se pregăteşte o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, se întinde aluatul în forma unsă şi se înţeapă din loc în loc, cu furculiţa. Se presară biscuiţii sfărâmaţi şi se aşază deasupra afinele bine spălate. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, 20 de minute. În acest timp se pregăteşte umplutura – se mixează ouăle cu zahărul şi cu smântâna – şi se adaugă peste tartă, continuându-se coacerea încă 15 minute.
Reţetă trimisă de Alina Văcaru, din Iaşi
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără la un preţ excepţional, DVD-ul „Găteşte cu Horia Vîrlan!”