- aluat: 200 g făină, 80 g unt rece, 2 linguri zahăr, un ou, 50 ml apă,
- umplutură: 700 g brânză, 150 g zahăr, două plicuri budincă de vanilie, 6 ouă, 200 ml frişcă, coajă de lămâie, nectarine.
Preparare:
- Ingredientele pentru aluat se amestecă pe rând, se pune şi apa, care se încălzeşte puţin. Se obţine un aluat care se dă la rece, în folie, 30 de minute. Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă rotundă, se aşază aluatul, îmbrăcându-se şi marginile. Se dă la cuptor 10 minute.
- Pentru cremă, se bat albuşurile spumă, separat se amestecă brânza cu zahărul, gălbenuşurile, cele două budinci, coaja de lămâie. Frişca se omogenizează cu albuşurile bătute bine şi cu brânza. În cremă se adaugă bucăţi de nectarine. Se toarnă crema de brânză peste aluat şi se dă la cuptor 45 de minute.
Reţetă trimisă de Carmen Nădăban, din Arad
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, DVD-ul «Găteşte cu Horia Vîrlan»!