Ingrediente:

  • pentru blat: 200 g făină, 150 g unt, două linguri smântână, un praf de sare.
  • pentru umplutură: două cutii de ciuperci feliate, două cepe, un ardei kapia roşu, două linguri  ulei, 100 g caşcaval ras, două ouă, un praf de sare, condimente (piper, cimbru, boia dulce de ardei).

Preparare:

  • pentru blat: se pun într – un castron: făina cernută, untul tăiat cubuleţe, smântâna şi sarea. Se amestecă bine şi se frământă până se obţine o cocă uşor de modelat. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece.
  • umplutura: se sotează ceapa tocată în ulei, se adaugă ciupercile şi câteva linguri de apă. Se toacă ardeiul cubuleţe mici, se adaugă peste ciuperci şi se lasă să fiarbă câteva minute. Se potriveşte de sare, se adaugă condimentele, caşcavalul şi un ou bătut, amestecând bine compoziţia. Într – o tavă rotundă se  întind 2/3 din aluat şi se adaugă umplutura. Din restul de aluat se întinde o foaie din care se taie fâşii care se aşază deasupra tartei. Se ung fâşiile de aluat cu ou bătut şi se pune tava în cuptorul bine încins la foc mediu, pentru 20 – 25 minute.

Reţetă trimisă de Elena Martiş, din Bucureşti
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD – ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!

 
 

Urmărește-ne pe Google News