– aluat – 600 g făină, 300 g unt; pentru sos – trei linguri de apă rece, 50 g unt, 50 g caşcaval, 50 g făină, o lingură boia, un litru de lapte;
– pentru umplutură – conopidă, praz, roşii cherry, broccoli, ciuperci, dovleac, mărar; ulei şi făină pentru tapetarea tăvii.
Preparare:
1. Din ingredientele pentru aluat se face o compoziţie tare şi se împarte în două.
2. Se întinde o foaie din care se taie fâşii lungi cât o tavă, apoi se întinde încă una, care se aşază în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Din fâşiile tăiate se face, în tavă, un fel de grilaj, cu pătrăţele.
3. Tava se introduce în cuptor pentru 15-20 minute, la foc mic.
4. Între timp, se prepară sosul, fierbând, 5 minute, pe foc, laptele cu untul şi făina. Trebuie amestecat continuu, până se îngroaşă. În jumătate din
5. Se lasă să se răcorească, apoi se umplu pătrăţele din tavă cu cele două tipuri de sos, astfel încât să arate ca o tablă de şah. Pe fiecare pătrat se aşază apoi legumele tăiate.
6. Tarta se introduce din nou la cuptor, până se rumeneşte.
Se decorează cu verdeaţă.
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? ţi se spune că nimeni nu te întrece, când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea. ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.