Ingrediente: doi morcovi mari, două cepe, trei linguri de pastă de gogoşari (înlocuiţi cu ardei, dacă nu aveţi), două linguri de bulion, sare, piper, foaie de dafin, boabe de muştar, boabe de piper, 100 ml ulei, 100 ml apă.
Preparare: se curăţă şi se spală morcovul şi ceapa. Se mixează ceapa mărunt şi se dă morcovul pe răzătoarea mare. Se pune uleiul în tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovul ras, se mai lasă pe foc câteva minute, apoi se adaugă bulionul şi pasta de gogoşari. Se pun apa şi condimentele. Se lasă să fiarbă până iese uleiul la suprafaţă, iar apa s-a evaporat. Se pune în borcan, se sigilează, apoi se lasă să se răcească. Se ţine la rece.

Reţetă trimisă de Elori von Kesselring

 
 

Urmărește-ne pe Google News