Ingrediente:
Cremă – 500 g mascarpone, 125 g zahăr, cinci gălbenuşuri, 250 ml frişcă lichidă, 500 g pişcoturi, 30 g cacao;
Sirop – se pun pe foc, până dau în fiert, următoarele: 750 ml apă sau lapte, 10 pliculeţe de ness, patru linguri zahăr, o sticluţă esenţă rom.
Mod de preparare: se mixează, 5 minute, crema mascarpone cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se pune la frigider. Se bat ouăle cu restul de zahăr şi se introduc, de asemenea, la frigider. Frişca se bate cu mixerul până se îngroaşă şi se lasă la frigider 5 minute. Se amestecă toate cele 3 compoziţii. Biscuiţii se înmoaie în siropul răcit şi se întind în tavă, unul lângă altul. Peste ei se pune jumătate din cremă, apoi se aşază deasupra încă un strat de biscuiţi trecuţi prin siropul cu ness. Se acoperă cu res- tul de cremă şi se presară cu cacao. Se lasă la rece 4 ore, apoi se poate servi.
Încercați și această rețetă de tiramisu