Ingrediente:

– 1 kg carne de pui,
– patru bucăţi praz,
– un ardei roşu,
– doi morcovi,
– patru linguri făină,
– două linguri pastă tomate,
– două linguri ulei,
– o legătură mărar,
– sare, piper.

1. Se spală carnea, se porţionează, se pune la fiert într-o cratiţă.
2. Legumele se spală, se taie rondele şi se adaugă peste carne la fiert. Se lasă aproximativ 30 de minute.
3. Separat, se face un sos din patru linguri de făină, două linguri pastă de tomate, două linguri de ulei, peste care se adaugă o cană de apă.
4. Sosul se amestecă cu legumele şi carnea puse la fiert şi se mai lasă pe foc încă 30 de minute.
5. Tocăniţa se decorează cu mărar şi se serveşte cu ardei iute.

Pentru mai multe demonstraţii de gătit marca Le Chef Gheorg, urmăriţi, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 12.00, la Etno TV, emisiunea “Veselie în bucătărie”.

Încearcă și această rețetă ușoară de tocanita de pui

Urmărește-ne pe Google News