2. Pentru asamblare
a. se taie primul blat în trei părţi
b. se umplu cu cremă între ele
c. din cel de-al doilea blat se decupează un pătrat mai mic, din care se asamblează primul etaj al tortului
d. cu ajutorul unui bol se decupează cupola, iar turnurile se decupează cu un pahar înalt
e. se prepară frişca, iar când se întăreşte, se adaugă gelatina
f. compoziţia se împarte în două, din care o parte se colorează cu ajutorul colorantului alimentar albastru
g. cupola şi turnurile se umplu cu cremă

Tortul se decorează cu frişcă

 1. Pentru blatul 1
– opt ouă
– opt linguri de zahăr
– opt linguri de făină
– două linguri de cacao
– trei linguri de ulei
– un praf de copt

 2. Pentru blatul 2:
– 10 ouă
– 10 linguri de zahăr
– 10 linguri de făină
– trei linguri de cacao
– patru linguri de ulei
– două plicuri de praf de copt

 3. Pentru cremă:
– 2 l lapte
– 300 g zahăr
– şase linguri de amidon
– şase linguri de făină
– 10 gălbenuşuri
– patru cutii de mascarpone

 4. Pentru decor:
– 500 ml frişcă lichidă
– un plic de gelatină granule
– un colorant alimentar

Concurs

Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ți se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi cu datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa: ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.

 
 

Urmărește-ne pe Google News