se face blatul, sfărâmând biscuiţii şi amestecându- i cu două linguriţe de cacao, două linguri de zahăr şi cu untul topit, apoi se pune în forma de tort. Separat se amestecă crema de brânză cu restul de zahăr, iaurtul, cu ouăle puse rând pe rând (amestecând foarte bine după fiecare) şi cu cele două linguri de făină.
La final se adaugă jumătate din ciocolată, vişinele fără sâmburi şi se amestecă uşor. Crema se pune în forma de tort peste blatul de biscuiţi. Tortul se introduce în cuptorul preîncălzit, 10 minute, la foc iute, apoi încă 50 de minute la foc mic.
Tortul e gata când brânza nu se mai mişcă în formă şi când se aureşte uşor la suprafaţă. Se lasă la răcit, apoi se ornează cu restul de ciocolată topită.
500 g cremă de brânză (două cutii de mascarpone),
trei ouă,
şapte linguri zahăr, un pahar de vişine din vişinată,
un iaurt (150 g), 250 g biscuiţi,
100 g unt,
două linguriţe cacao,
două linguri făină,
200 g ciocolată rasă ori fulgi.
Reţetă trimisă de Cristina Burghelea, din Bucureşti