– patru ouă,
-o cutie compot de ananas,
– două plicuri frişcă,
– patru plicuri de gelatină simplă,
– trei pahare cu zahăr,
– fructe (banană, portocală, stafide şi ananas din compot).
Preparare:
Se pune pe foc, într-o cratiţă, siropul din compot cu cele patru plicuri de gelatină şi se amestecă până când aceasta se dizolvă.
Separat, se bat frişca şi albuşurile cu câte un pahar de zahăr.
Se amestecă toate ingredientele cu fructele tăiate mărunt, păstrându-se jumătate din frişcă pentru ornat. Compoziţia se toarnă într-o cratiţă sau într-o tavă, după ce aceasta a fost tapetată în prealabil cu folie alimentară. Se introduce în frigider şi se lasă să se răcească foarte bine. La final se răstoarnă tortul pe un platou, se dezlipeşte de pe el folia şi se ornează, după preferinţe, cu frişcă şi cu felii de fructe.
Marioara Ciucă, din Alexandria, jud. Teleorman, a câştigat premiul săptămânii.
Câştigătoarea e rugată să sune la numărul de telefon 021.203.08.73.
Incearca si tu acasa cea mai buna reteta de tort diplomat cu care vei impresiona la orice aniversare sau ocazie speciala!