– patru ouă,

 – 150 g făină,

 – 150 g zahăr,

 – două linguri cacao,

 – 400 ml frişcă,

 – un borcan mare de compot de vişine,

 – 50 g ciocolată rasă.

 Preparare:

1. Mixăm ouăle cu zahărul şi cu un praf de sare până îşi dublează volumul şi până se deschid la culoare,

2. după care încorporăm treptat făina şi cacaua, amestecând de jos în sus.

3. Punem compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute.

4. Lăsăm la răcit, apoi tăiem în bucăţi potrivite.

5. Aşezăm trei-patru bucăţi însiropate cu sucul de la compot, în pahare cilindrice destul de înalte.

6. Acoperim cu un strat de frişcă, cu unul de vişine fără sâmburi, apoi, din nou, cu blat, cu vişine şi cu frişcă.

7. Ornăm cu vişine şi cu ciocolată rasă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News