-
- Ingrediente: şase pulpe de pui, o căpăţână de usturoi, o lingură de făină, o ceapă tocată mărunt, 100 g unt, o linguriţă boia dulce, 150 ml vin alb, 50 g pastă de tomate, sare, piper, o linguriţă zeamă de lămâie.
- Mod de preparare: pulpele se condimentează şi se înăbuşă în grăsime. Se adaugă ceapa şi se lasă la călit 10 minute, se adaugă zeama de lămâie, după care se presară făina şi se amestecă energic. Se toarnă vinul şi restul ingredientelor, se completează cu puţină apă şi se fierb 15 minute, amestecând din când în când.
- Vezi și această variantă de ostropel de pui!
Costica2023 • 22.12.2023, 13:12
Ostropelul este un fel de mâncare tradițional românesc, o tocăniță sățioasă și aromată, care poate fi preparată cu diferite tipuri de carne, precum pui, porc sau curcan.
Daniel9090 • 21.12.2023, 12:36
În context culinar, parerea despre ostropel poate fi subiectivă, fiecare persoană având gusturile și preferințele sale
Daniel9090 • 21.12.2023, 12:35
este de obicei preparat cu carne (de pui, porc sau vită) sau pește și este gătit într-un sos delicios, adesea cu roșii, ceapă, usturoi și condimente