Ingrediente: 4 păstrăvi, 4 căţei de usturoi, o legătură mică de pătrunjel verde, sucul de la 1/2 de lămâie, 4 linguri ulei de măsline, sare şi piper, hârtie de copt, o lămâie şi verdeaţă pentru servit.
Mod de preparare: se preîncălzeşte cuptorul la 220°C (treapta 7-8). Se curăţă păstrăvul, se spală bine şi se pune pe hârtie absorbantă. Apoi se taie mărunt frunzele de pătrunjel, se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper şi se amestecă bine. Se pune compoziţia în interiorul fiecărui peşte şi se înveleşte într-o bucată de hârtie de copt, care se strânge la capete, ca o papiotă. Apoi se pun cele patru papiote într-o tavă şi se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu felii de lămâie şi verdeaţă.