Mod de preparare: se spală puiul şi se zvântă cu şerveţele de hârtie, apoi se umple cu următoarele ingrediente: 3-4 ficăţei proaspeţi de pui, tocaţi mărunt, 3-4 felii de pâine veche înmuiate în apă şi stoarse bine, o ceapă mică tocată mărunt, 5 căţei mari de usturoi tocaţi, două ouă întregi, pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper.
Se amestecă toate ingredientele şi se introduc în cavitatea puiului şi pe sub pieliţa dintre copane şi piept. Se aşază puiul uns cu puţin unt într-un bol de ceramică sau într-o cratiţă normală în care se adaugă un pahar mare cu apă şi ulei. Peste cratiţă se pune folie de aluminiu şi se lasă la cuptor aproximativ o oră. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se scoate folia pentru ca puiul să se rumenească. Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, când puiul este pe jumătate făcut. Poftă bună!