Ingrediente: două vinete mari, două cepe, două roşii, 300 g carne tocată, pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, sare, piper, suc de lămâie, ulei, caşcaval.
Mod de preparare: vinetele se spală şi se taie în două, pe verticală. Se scoate miezul, lăsând puţin pe margine. Se stropesc cu suc de lămâie şi se presară sare şi piper. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Miezul de la vinete şi ceapa se toacă mărunt şi se călesc într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adaugă carnea şi roşiile tăiate cubuleţe, apoi usturoiul dat prin presă, sare şi piper. Se lasă pe foc 8-10 minute, amestecând din când în când. Se umplu vinetele cu această compoziţie, iar deasupra se presară caşcaval ras. Se ţin la cuptor la 180 de grade, o oră. Se servesc cu pătrunjel verde deasupra.