Bucovina sau “Țara fagilor” așa cum mai este denumită, este locul unde poți descoperi cele mai frumoase mănăstiri din România și ținutul în care tradițiile se păstrează și se respectă cu sfințenie în fiecare an atunci când sunt sărbători importante trecute în calendar ortodox 2020.

Este locul unde poți vizita obiective turistice unice în lume și unde poți descoperi peisaje naturale deosebite. Descoperă de ce trebuie să alegi nordul Moldovei pentru o vacanță de vis în România. Care sunt cele mai spectaculoase obiective turistice în Bucovina.

Obiective turistice Bucovina

Mănăstirea Voroneț

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri pictate din țara noastră recunoscută deja pentru albastrul de voroneț. Este și una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Bucovina și datorită faptul că este una dintre primele mănăstiri din zonă, iar Ștefan cel Mare este cel care a supravegheat construirea ei în 1488.

Vezi care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat la munte

Mănăstirea Voroneț

Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Humor

Aflată la 5 km de Gura Humorului, mănăstirea Humor este întemeiată încă din 1530, atunci când a fost pictată la interior și exterior, însă frescele exterioare nu s-au păstrat prea bine de-a lungul timpului, din cauza scenelor devastatoare ale patimilor creștinilor din timpul asediilor din 626 și 1453.

Descoperă și lista cu obiective turistice în Maramureș

Mănăstirea Putna

Una dintre cele mai vechi, dar și cele mai frumoase mănăstiri din Bucovina este și Putna. Aceasta se află în zona de nord-vest a zonei și este înconjurată de munți.

Este adesea vizitată de turiști deoarece este cunoscută drept locul de odihnă a lui Ștefan cel Mare, pentru că el a ordonat construirea mănăstirii în anul 1466 în semn de mulțumire pentru victoria pe care a obținut-o împotriva turcilor.

Află care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în București

Mănăstirea Putna Bucovina

Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Moldovița

O mănăstire fortificată cu ziduri exterioare la fel ca cele de la mănăstirea Humor, care a fost întemeiată în anul 1531, iar frescele sale au fost pictate la scurt timp după aceea. Și mănăstirea Moldovița este considerată una dintre cele mai vechi din Bucovina și este recunoscută pentru “galbenul de Moldovița”.

Vezi și ce obiective turistice Timișoara trebuie neapărat să vizitezi.

Obiective turistice Bucovina – Mănăstirea Moldovița

Stațiunea Vatra Dornei

Una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România care se află la o înălțime de aproximativ 800 de metri și este deja celebră pentru practicarea sporturilor de iarnă și cele mai frumoase pârtii de ski din România.

Vatra Dornei este cunoscută și ca stațiune balneară, locul unde găsești o mulțime de tradiții populare, dar și zona numai bună pentru a efectua trasee montane și pentru a pescui pe râul Bistrița.

Stațiunea Vatra Dornei

Muzeul Satului Bucovinean

Este un muzeu în aer liber care a fost înființat în anii 1970 și care dispune de peste 30 de exponate. Aici pot fi descoperite ateliere meșteșugărești, case tradiționale din lemn, dar și o mulțime de elemente gospodărești specifice zonei.

Muzeul Satului are forma unui sat bucovinean tradițional autentic care redă perfect modul în care se trăiește la țară în această zonă.

Vezi și lista cu obiective turistice în Sibiu

Cetatea de Scaun a Sucevei

Unul dintre obiectivele turistice ale Bucovinei care este inclus pe lista monumentelor istorice din județul Suceava. Este o dovadă a bătăliilor care au avut loc în Moldova, a fost construită de Petru I Mușat și a fost fortificată de Ștefan cel Mare și ulterior distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Vezi locuri de vizitat in Suceava si locuri de vizitat in Neamt!

Este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava și poate fi vizitată de turiști în orice perioadă a anului.

Vezi și obiective turistice în Brașov

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Obiective turistice Bucovina – Pietrele Doamnei

Rezervația Pietrele Doamnei este una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Munții Carpați. Peisajul de aici te lasă fără suflare, deoarece aici se regăsește o floră foarte bogată, dar și foarte multe plante ocrotite de lege în România. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina și a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921.

Salina Cacica

Cu o vechime de peste 200 de ani, arheologii au spus despre Salina Cacica faptul că este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa.

În salină au fost amenajate adevărate opere de artă și tocmai din acest motiv merită să mergi să o vizitezi cel puțin o dată în viață. La o adâncime de 21 de metri vei putea descoperi o Capelă romano-catolică ce a fost construită de mineri, iar la 35 de metri adâncime a fost sculptată direct în stânca de sare o Capelă ortodoxă și Lacul Sărat.

Află și care sunt cele mai frumoase saline din România

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia săpată în stânca lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Ștefan cel Mare. Acest obiectiv turistic este situat în apropiere de mănăstirea Putna, deoarece Sfântul Daniil a ales să se retragă la un moment al vieții pe malul pârâului Viteul din satul Putna de astăzi.

Amplasamentul este cu adevărat spectaculos, mai ales că locul este înconjurat de natură și te îndeamnă la pace spirituală și relaxare.

Atelierele de ceramică din comuna Marginea

Comuna Marginea este un renumit centru de artă populară, cunoscut îndeosebi pentru ceramica neagră ce se produce aici. Ceramica de Marginea este unică pe plan internațional prin culoarea sa neagră prin modelarea unor forme specifice tradiționale.

Culoarea neagră a vaselor se obține în mod natural, vasele se modelează la roată, se usucă la soare, apoi se ard în cuptor cu lemn de rășinoase. Arderea înăbușită face ca vasele să capete acel negru perfect, care nu se pierde şi care a transformat Ceramica de Marginea într-o marca binecunoscută în întreaga lume.

Mocăniţa Huţulca

Dacă ajungi în Bucovina nu poţi să ratezi o plimbare cu mocăniţia Huţulca Moldoviţa. Calea ferată îngustă datează din 1888, când a fost dată în folosinţă de un propritar de gater, Louis Ortieb, din Munchen, şi servea pentru transportul masei lemnoase. Iniţial, traseul mocăniţei avea 24 de kilometri şi lega Moldoviţa de Roşoşa. În prezent, mocăniţa parcurge numai 12 kilometri, între Moldoviţa şi Argel. Trenul circulă vara în fiecare zi, iar în celelalte anotimpuri doar în weekend şi în perioadele de vacanţă sau sărbătoare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News