Costuri aproximative ingrediente: chifle: 2 lei, cașcaval: 2 lei, ouă: 1 leu, unt: 0,50 lei, sare, piper: 0,50 lei, ardei: 1 leu, bacon: 2 lei. Total: 9 lei
Ochiuri în chifle
Ingrediente: 2 chifle rotunde, 2 ouă, o felie de bacon, 50 g caşcaval, un ardei capia roşu, unt, sare, piper
Preparare: feliile de bacon se taie pe jumătate, caşcavalul se taie cubuleţe, iar ardeiul se taie feliuţe. Chiflele se taie la partea superioară, apoi se scobesc, scoţând miezul. Se ung cu puţin unt topit, apoi se pune o jumătate de felie de bacon în fiecare chiflă. Se sparge cu grijă câte un ou în mijloc, iar deasupra se pune caşcaval şi câteva feliuţe de ardei. Se presară sare şi piper. Chiflele astfel aranjate, se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenesc uşor și ouăle se coc.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Roşii umplute cu ochiuri, la doar 8 lei