Potrivit OMS, sexul oral și un declin al folosirii prezervativului sunt responsabile de răspândirea unei superbacterii care produce gonoree și care este foarte rezistentă la antibiotice, relatează BBC. „Superbacteria care produce gonoree este foarte inteligentă. De fiecare dată când folosim o clasă nouă de antibiotice ca să tratăm infecția, bacteria evoluează și îi rezistă”, a explicat medicul Teodora Wi.
OMS a analizat date din 77 de țări care arată cî infecția devine din ce în ce mai rezistentă la vechile antibiotice, care nu sunt nici foarte costisitoare. Chiar și în țările unde nivelul de trai este ridicat, iar testele pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală sunt frecvente, există cazuri în care infecția nu poate fi tratată cu niciun antibiotic.
Potrivit OMS, aproape 78 de milioane de oameni sunt infectați cu gonoree în fiecare an. Infecția „atacă” organele genitale, rectul și gâtul și se transmite prin contact sexual neprotejat.
Simptomele infecției diferă în funcţie de localizarea infecţiei. Pot să apară: secreţii vaginale anormale, dureri la urinare, dureri în abdomenul inferior, sângerări vaginale între menstruaţii, mai ales după un contact sexual, mâncărimi anale, sângerări şi secreţii anale, dureri în gât, umflarea ganglionilor limfatici.
Citește și: Călătoriile şi comunicarea vor fi sub cod roşu pentru această zodie! Aspect extrem de prost pentru cei care susţin examene! HOROSCOP COMPLET URANIA pentru 8 -14 iulie 2017