• Ingrediente: o vânătă, un dovlecel, un morcov, un ardei capia roşu, două căni orez basmati, 3 linguri ulei de măsline, 5 linguri sos de soia, o mână de frunze de arpagic, sare, piper.
  • Mod de preparare: se taie legumele cubuleţe şi se pun în castronele. Se încălzeşte uleiul în wok şi se călesc legumele în ordinea următoare: vinetele, morcovul, dovlecelul şi ardeiul. Fiecare se sotează, amestecând, dou-trei minute. Apoi se pune orezul şi se ţine pe foc cam 3 minute. Se adaugă sosul de soia şi se amestecă. Se pun 3 căni de apă, sare şi piper. Se lasă focul mai mic, se acoperă cu un capac şi se mai fierbe 15-20 de minute, amestecând până scade apa. Se ia de pe aragaz, se toacă arpagicul mărunt şi se pune deasupra.

 
 

Urmărește-ne pe Google News