Mazăre, ceapă, ardei, orez și sos Ajvar – doar de atât pentru a pregăti această rețetă delicioasă din bucătăria din Europa de Sud-Est. O porție are aproximativ 280 de calorii.
Orez Djuvec
Ingrediente orez Djuvec:
- 100 g mazăre congelată
- 1 ardei roșu
- o ceapă
- o lingură ulei de măsline
- 200 g orez cu bob lung
- 400 ml apă
- puțină sare
- 100 g sos Ajvar
Mod de preparare:
Dezghețați mazărea congelată.
Spălați ardeiul roșu și tăiați-l în bucăți mici.
Curățați și tocați fin ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul roșu și ceapa.
Adăugați orezul și căliți-l până devine translucid. Stingeți cu apă și adăugați o puțină sare. Adăugați sosul Ajvar și gătiți orezul acoperit la foc mic timp de 20 de minute.
După aproximativ 15 minute, adăugați mazărea dezghețată și gătiți-o împreună.
Amestecați orezul și serviți imediat.
Poftă bună!
Foto:123rf.com
Daniel9090 • 11.12.2023, 15:28
Orez Djuvec: rețetă tradițională balcanică, cu orez, legume și condimente