Mazăre, ceapă, ardei, orez și sos Ajvar – doar de atât pentru a pregăti această rețetă delicioasă din bucătăria din Europa de Sud-Est. O porție are aproximativ 280 de calorii.

Orez Djuvec

Ingrediente orez Djuvec:

Mod de preparare:

Dezghețați mazărea congelată.

Spălați ardeiul roșu și tăiați-l în bucăți mici.

Curățați și tocați fin ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul roșu și ceapa.

Adăugați orezul și căliți-l până devine translucid. Stingeți cu apă și adăugați o puțină sare. Adăugați sosul Ajvar și gătiți orezul acoperit la foc mic timp de 20 de minute.

După aproximativ 15 minute, adăugați mazărea dezghețată și gătiți-o împreună.

Amestecați orezul și serviți imediat.

Poftă bună!

Foto:123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News