Poate nu ştiai sau nu i-ai dat aşa mare importanţă, dar oţetul e unul din lucrurile care nu ar trebui să-ţi lipsească din casă. Şi asta nu doar pentru că se poate folosi la mâncare, ci şi pentru că are o serie de proprietăţi care-l fac util în diverse situaţii: de la curăţarea petelor de rugină şi a depunerilor de calcar, până la lustruirea obiectelor din aluminiu.
Specialiştii firmei de curăţenie AmaBestArt (www. curatenielafix.eu) ne-au spus la ce e bun oţetul.
1. Oţetul curăţă depunerile de calciu care, în timp, astupă găurile duşului. Amestecă 1/2 cană oţet alb cu 500 ml de apă şi scufundă capul duşului în compoziţie pentru câteva minute. Rezultatul te va mulţumi.
2. Oţetul distruge şi acidul uric, deci e bun pentru clătit lucruşoarele bebeluşilor. Dacă ai hăinuţe de pe care nu ies petele, pune o ceaşcă de oţet în apa de clătit.
3. Dacă vrei să păstrezi moi păturile din, lână şi bumbac când le speli, pune în apa de clătit oţet alb (două căni la o cadă de apă)
4. Oţetul curăţă şi petele de rugină. Pune oţet nediluat pe un burete şi freacă locul până ce pata dispare.
5. Petele de săpun sau cele galbene, care se formează în timp pe faianţa din baie, îţi dau bătăi de cap? Şterge-le bine cu oţet nediluat. Rezultate la fel de
6. Dă strălucire şi obiectelor din aluminiu frecându-le cu oţet.
Ponturi
√ Petele de deodorant de pe haine dispar dacă pulverizezi oţet pe locul murdar cu câteva ore înainte să le speli.
√ Dacă ţi-ai pătat mâinile cu cerneală, curăţă- le cu o periuţă înmuiată într- o soluţie de oţet şi sare.