Costuri aproximative ingrediente: ouă: 5 lei, ulei- 1 leu, sare şi piper- 0,50 lei, lămîie: 0,50 lei, verdeaţă: 1 leu, muștar: 0,50 lei. Total: 8,50 lei.
Ouă cu maioneză
Ingrediente: 8 ouă; pentru maioneză: un gălbenuș crud și unul fiert tare, zeamă de lămâie, muștar, sare, piper, ulei; ornat: pătrunjel
Preparare: se pun ouăle la fiert până se fac tari. După ce au fiert se pun câteva minute în apă rece pentru a fi mai ușor de curățat. După ce se decojesc, se taie în două pe lung. Se scot gălbenușurile și se zdrobesc cu furculița. Din gălbenușul crud și fiert, ulei, lămâie, muștar, sare și piper se prepară o maioneză. Gălbenușurile zdrobite se amestecă cu puțină maioneză, cât să le lege; se potrivește de gust cu muștar și se omogenizează foarte bine. Se așază jumătățile de ouă pe un platou și se umplu cu amestecul din gălbenușuri, iar deasupra se pune restul de maioneză cu un pos și se ornează cu frunze de pătrunjel.
Citește și: Ouă umplute – 11 rețete de ouă umplute