De altfel, vedetele din toata lumea apelează la ozonoterapie pentru a se menţine într-o formă cât mai bună: actriţa Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, regina Elisabeta II, fotbalistul Zinedine Zidane şi rockerii de la Rolling Stones.
”Şi la noi în ţară, personalităţile te tratează de diferite afecţiuni prin ozonoterapie” ne-a dezvăluit dr. Ştefan Tiron, medic specialist ortoped, cel care a implementat pentru prima dată terapia cu ozon în România.
Ozonoterapia este un tratament revoluţionar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire şi tratarea afecţiunilor stomatologice, fiind folosita cu succes de câţiva ani şi în România.
Ozonul a fost descoperit în 1840, de Schonbein, şi a fost folosit timp de 160 ani pentru purificarea apei şi tratarea pacienţilor. De la începutul secolului al XX-lea, oraşe mari din Europa au folosit ozonul pentru a purifica rezervele de apă.
Frumuseţe şi tinereţe
În domeniul cosmeticii, terapia cu ozon este cunoscuta pentru minunatele ei efecte de încetinire a îmbătrânirii, de remodelare a corpului. Ozonoterapia estetica se realizează prin sauna cu ozon, cu efecte rapide în eliminarea celulitei, a retenţiei hidrice, reducerea depozitelor de grăsime, întărirea tonusului muscular, tratarea problemelor articulare şi a eczemelor. Terapia curaţă porii capilarelor şi elimina metalele grele şi grăsimile din organism. Zonele inestetice ale pielii, aparute odată cu celulita, sunt provocate de lipsa de oxigenare a ţesuturilor pielii. Sauna se face într-o capsulă la 37 de grade Celsius în spaţiu închis. Odată patruns în organism, amestecul gazos distruge învelişul ţesutului adipos şi facilitează arderea şi eliminarea prin transpiraţie. Costul unei sedinţe de ozonoterapie este de circa 60 de lei.

Aplicaţii şi în stomatologie
Se spune ca 40 de minute de tratament pe cale venoasă echivalează cu două săptămâni de stat la munte. ”Terapia cu ozon este o metodă naturală de vindecare. În ţările din Europa de Vest şi în Statele Unite ale Americii, ozonoterapia este cunoscută şi practicată de peste 30 de ani. Şi in România, din ce în ce mai multe centre medicale aplică această metoda. Datorită efectului antialgic, ozonoterapia este frecvent folosită la recuperarea sportivilor care suferă accidentări şi care trebuie să îşi reia antrenamentele. Leziunile se vindecă mai repede sub acţiunea ozonului, datorită proprietăţilor lui antioxidante. De aceea, recuperarea după rupturile musculare, după infarct ori după atacuri cerebrale poate fi mai scurtă. Persoanele infectate cu virusul HIV ori cu virusuri hepatice sau care fac tratamente cu citostatice pot apela la ozonoterapie ca modalitate de întarire a organismului. Ozonoterapia este folosită şi în tratarea problemelor dentare, deoarece reduce cantitatea de bacterii nocive, favorizând şi remineralizarea dinţilor” declară Dr. Ştefan Tiron, medic spercialist ortoped.
Boli care nu rezistă ozonoterapiei
Trebuie mentionat faptul ca ozonoterapia poate fi aplicata cu succes in tratamentul oricarui sindrom dureros. Datorita acţiunii sale de ameliorare a metabolismului si de protejare a vaselor sanguine, este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetuluii zaharat, pentru prevenirea si stoparea fenomenelor de îmbătrânire a organismului, creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale. Prevenţia şi tratamentul unor afecţiuni neurodegenerative este un capitol important al ozonoterapiei în cazuri ca: boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multiplă, scleroza amitrofică. În afecţiuni gastro-intestinale şi hepato-biliare, amestecul de oxigen-ozon are o acţiune benefică asupra metabolismului hepatic, cresc nivelul de oxigenare a hepatocitelor şi vitalitatea lor, creşte nivelul catalazei, creşte capacitatea de detoxifiere a ficatului.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 
 

Urmărește-ne pe Google News