Supă asiatică de peşte

Ingrediente pentru 4 persoane: 30 g ghimbir, 3 căţei de usturoi, două fire de lămâiţă (lemongrass), 1 l supă Mikado, 200 g roşii, 100 g dovlecei verzi, o limetă, 500 g filé de cod Alaska Trawlic, sare iodată, chili, 100 g mazăre fină congelată Icefield, una-două linguriţe sos de soia, zahăr Castello.
Mod de preparare: ghimbirul şi usturoiul se curăţă şi se taie în felii. Firele de lămâiţă se curăţă de frunzele exterioare şi se taie în câte 3 bucăţi. Toate acestea se pun pe foc împreună cu supa, se dau în clocot şi se lasă la fiert încet, timp de 12-15 minute, după care se scot condimentele. Între timp, roşiile se înjumătăţesc, se scot seminţele şi se feliază pulpa. Zucchini se taie pe lungime, iar apoi în felii subţiri. Limeta se spală cu apă fierbinte, jumătate se feliază subţire, iar restul de fruct se stoarce. Peştele se taie în felii de dimensiunea unei înghiţituri şi se condimentează cu sare, chili şi suc de limetă. Împreună cu mazărea, restul de legume şi cu limeta tăiată, se pune la fiert în supă şi se lasă circa 5 minute. Se adaugă sos de soia şi zahăr.

Corăbioare de creveţi

Ingrediente pentru 8 porţii: 200 g creveţi decorticaţi, 4 fire de ceapă verde, o legătură de ridichi (cca 200 g), un ardei portocaliu (cca 300 g), 200 g ananas, 100 g caju Alesto, 2 căţei de usturoi, un ghimbir (cca 20 g), 4 linguri ulei de floarea-soarelui Promienna, 4-6 linguri sos de soia, sucul de la o limetă, două-trei linguriţe miere, sare, piper Mikado, două andive (de cca 200 g fiecare).
Mod de preparare: se spală creveţii, se usucă şi se taie în bucăţi mari. Ceapa verde se spală şi se taie fin. Ridichile se spală şi se taie în cuburi de dimensiuni mici. Ardeiul se spală, i se scot seminţele şi se taie şi el în cuburi mici. Ananasul se decojeşte, cotorul se înlătură, iar miezul se taie în cubuleţe. Alunele de caju se taie în bucăţi mari. Usturoiul şi ghimbirul se curăţă, se taie mărunt şi se prăjesc în ulei fierbinte timp de un minut, iar apoi se lasă la răcit. Se amestecă cu sos de soia, suc de limetă şi miere şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă la restul de ingrediente preparate şi se lasă să se pătrundă în frigider timp de 60 de minute. Înainte de servire, andivele se curăţă, se spală, se lasă la uscat şi se desprind 16-20 de frunze. Pe fiecare dintre acestea, se porţionează amestecul preparat şi se serveşte.

  • Ingredientele se găsesc în reţeaua LIDL

 
 

Urmărește-ne pe Google News