Ingrediente:
– 1 ardei roșu
– o ceapă mare, tocată
– 2 căței de usturoi
– o ceașcă de mazăre congelată
– 3 roșii proaspete sau o cutie de roșii la conservă
– 500 g midii congelate
– un piept de pui
– 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește)
– 3 cești de orez
– 500 g de creveți proaspeți (se pot pune și congelați)
– pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust,
– șofran,
-apă,
-ulei
Preparare:
Puneți la prăjit într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat cu sare și piper. Între timp, tocați ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După ce este gata puiul, rumeniți ușor fructele de mare, și acestea condimentate, și apoi puneți-le împreună cu puiul.
Căliți ceapa, usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile. După aceea puneți, puiul, fructele de mare și midiile. Adăugați mazărea, orezul, apoi 5 ceșcuțe de apă fierbinte. Pentru a căpăta culoarea specifică, puneți șofran. Lăsați-le să fiarbă până când apa a fost absorbită sau s-a evaporat și s-a format o crustă subțire la suprafața recipientului în care ați gătit.
Puneți deasupra creveții și, pentru a fi siguri că se vor face bine, acoperiți tigaia. Între timp, tocați pătrunjelul pe care îl puneți deasupra când creveții sunt gata. Mai lăsați 3 minute și paella spaniolă e gata!
Tips
Pentru un gust autentic puteți folosi în loc de carnea de pui, rață sau iepure, iar mazărea înlocuiți-o cu fasole boabe. Ca pește, folosți somon sau cod.
Încearcă și:
Paella vegetariană
Ingrediente :
- 125 g orez basmati
- un ardei gras roșu
- 2-3 fire ceapă verde
- 125 g ciuperci din conservă, feliate
- 50 g mazăre congelată, fiartă
- 50 g fasole verde congelată, fiartă
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță șofran
- o lămâie
- o lingură ulei de măsline
- câteva roșii cherry
- 75 ml supă de legume
- sare, piper după gust
Preparare:
- Se spală ardeiul gras și se taie cuburi
- Ceapa verde se spală și se taie rondele
- Se înfierbântă supa, se adaugă usturoiul și șofranul dizolvat în apă fierbinte timp de 30 de minute
- Se incinge un wok sau o tigaie specialaă pentru paella, se adaugă uleiul.
- Se pun ardeiul gras și ceapa și se amestecă sporadic până se înmoaie legumele.
- Se adaugă orezul, se lasă 1-2 minute pe foc, după care se adaugă supa de mai sus.
- Se pune capacul și se lasă la fiert înca 10-12 minute.
- Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate, mazărea, fasolea verde, ciupercile, sare și piper.
- Se mai lasă 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.
- Paella vegetariană se servește caldă, cu felii de lămâie.